Neredesiniz   İmece Detay /
Amaç ve İlkeler Kurumsal Kimlik Tüzük Ekibimiz

BİTLİS HİZAN BALLICA KÖYÜ İO

Geri Dön Geri Dön

Eklenme tarihi: 16-01-2018 18:14:31

Bitlis’te neler oldu?

İMECE’nin temel ilkesi olan “Emek ve destek birliği” ile yapılması hayal edilen projeler Bitlis’in Yamaç, Ballıca, Ağılözü ve Akşar köylerinde gerçek oldu. Bahar ayında başlayan ve hızlıca tamamlanan çalışmalar, dayanışma ile neler yapılabileceğini bir kez daha kanıtladı.

Bitlis’in Yamaç köyünde Pervin Göksu öğretmen öncülüğünde Şubat 2009’da başlatılan onarım çalışmaları, Müdür Yardımcısı Muhittin Kanmaz öğretmen tarafından başarıyla yürütüldü. Gönüllü köy halkının ve öğrencilerin ortak emeğiyle bina onarım çalışmaları Mart 2009’da tamamlandı.

Muhittin öğretmenin mektubu

İyi günler Tahir Bey,

Okulumuzda yaptığınız onarım nihayet sona erdi. Onarım yapılan binanın şu an hiçbir eksiği kalmadığı gibi her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde bir de sınıf oluşturuldu. Bina içindeki mutfak ve tuvalet de tamamlandı.
Resimlerde gördüğünüz bir eksiklik ya da hoşunuza gitmeyen yönler varsa iletmeniz halinde ilgilenirim. Yaptığınız bu güzel çalışmalardan dolayı tüm köy halkı adına tekrar teşekkürlerimi sunarım.

Muhittin Kanmaz

Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı olan Ballıca Köyü İlköğretim Okulu’nun bahçe duvarının onarım çalışmaları Mayıs 2009’da sona erdi. Kış biterken eriyen kar sularının taşıdığı çamur okul bahçesine doluyordu. Bu duvarla beraber okul çevresi eğitim ve öğretime daha elverişli hale getirildi.

Okulun yanı sıra yine Ballıca köyünde, halkın ortak kullanım alanı olarak ihtiyaç duyduğu çamaşırhane, bulaşıkhane ve tuvalet yapımı köylülerin işbirliği ile hayata geçirildi. Nisan 2009’da başlatılan projenin ilk aşamasında eski yapılar yıkıldı. İMECE fonundan gönderilen malzemeleri gerektiği gibi kullanan gönüllüler halen çalışmalarını sürdürüyor.

Bitlis’te yalnızca inşaat ve okul onarım çalışmaları yapılmadı, “Bal Üretim Kooperatifi” için köylüler bilgilendirildi ve kooperatifin kurulması için gereken işlemler de tamamlandı. Ballıca köyünden Aytaç Koç öğretmenin çabaları sonucunda Ağılözü ve Akşar köyleri ile Ballıca köyü işbirliği yapmaya karar verdiler. İlerleyen günlerde Aytaç öğretmen, kooperatifçiliğin kuruluş aşamalarını köylülere anlattı ve sağlayacağı yararlar hakkında köy halkını bilgilendirdi. Bu gelişmeler sonucunda köylüler yedi kurucu üye ile birlikte, Bitlis Tarım İl Müdürlüğü'ne giderek kooperatif kurulması için dilekçe verdiler.

Telif Hakkı © 2017 Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK)            Her hakkı saklıdır. Kullanım Koşulları ve Gizlilik Politikası Tüzük